/ netinfo
По повод годишнината от независимостта на 22 септември отворени за безплатни посещения от 9,00 до 16,00 часа ще са църквата „Св. 40 мъченици“ и крепостта Царевец
На 22 септември Регионален исторически музей-Велико Търново кани жителите и гостите на старата столица на тематичен безплатен пешеходен тур „По стъпките на българската държавност“, посветен на 110 години от обявяване на независимостта на България.

Велико Търново е столица на честванията за 110-годишнината от Независимостта

Обиколката, придружена с беседи, ще е по историческите места свързани с българската държавност и обявяването на независимостта в квартал „Асенов“ и на крепостта Царевец. Началото е в 14,00 часа от църквата-музей „Св. Димитър Солунски”.  

110 години Независимост - историческа възстановка и пътуване с ретро влак „Корона експрес“

Маршрутът ще мине през църквите-музеи "Св. 40 мъченици" и „"Св.св. Петър и Павел”, малката порта на Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ и ще приключи на паметника-пирамида на крепостта. Желаещите могат да се включат в пешеходния тур на всеки етап.

По повод годишнината от независимостта на 22 септември отворени за безплатни посещения от 9:00 до 16:00 часа ще са църквата „Св. 40 мъченици“ и крепостта Царевец.