„Огърлицата на Десислава” замина за Бургас, спечели я националката Мария Матева
„Огърлицата на Десислава” замина за Бургас, спечели я националката Мария Матева / Дарик нюз

Мария Матева спечели XIV- ото издание на международния турнир „Огърлицата на Десислава”. Родената на 1 януари 1994 година националка  получи ценния трофей и красива картина от заместник- кмета на Община В. Търново Ганчо Карабаджаков

Мария Матева е състезателка на бургаския клуб „Олимпия 74”. През март миналата година тя се представи отлично на Държавния турнир по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова” и медиите започнаха да я спрягат като наследничка на Силвия Митева.

Личната треньорка на Мария Матева- Петя Монева, заслужи приза „Ангелина Иванова”, връчен й от дъщерята на основателката не великотърновската художествена гимнастика.

Огърлицата на Десислава замина за Бургас, спечели я националката Мария Матева
netinfo

При девойките младша възраст в „Огърлицата на Десислава” трите златни медала, на отделните уреди и в многобоя, станаха притежание на гимнастичката на домакините от „Етър Елит”- Мария Ангелова.

В рамките на надпреварата за втори път се проведе и държавен турнир за “Купа Търновград”. Победителка при жените в него е Бистра Старейшенска от столичния „Левски”.

182 гимнастички от осем държави-  Гърция, Босна и Херцеговина, Молдова, Австрия, Финландия, САЩ, Канада и България участваха в двете състезания. Огърлицата, приза, купите и медалите осигури Община В. Търново, предоставила безвъзмездно и ДКС „В. Търново”.