Обвиниха двама за измама, прибрали близо 600 000 лв. с обещание за строеж на имоти
Обвиниха двама за измама, прибрали близо 600 000 лв. с обещание за строеж на имоти / Sofia Photo Agency, архив

Двама 45-годишни мъже, съответно от Лом и Пловдив, са обвинени за имотна измама в особено големи размери, съобщават от полицията във Велико Търново.

В качеството си на собственик на строителна фирма и негов пълномощник, двамата са обещали на 21 души, че фирмата им ще им построи и продаде жилищна сграда с магазини, офиси, снек-бар и гаражи, находяща се на ул. "Ст. Коледаров" във В. Търново. Ощететните предварително заплатили, но не придобили право на собственост върху обещаните имоти. Общата сума, която са внесли, възлиза на 591 445 лева. Измамата е станала в периода от 18.03.2008 г. до 12.01.2010 г., при условията на продължавано престъпление.

Мъжете, прибрали парите на хората, са с инициали Л. С. и Б. Б., уточняват разследващите. Двамата са осъждани с влезли в сила присъди за други престъпления, извършени по сходен начин. Към момента Б. Б. изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в Пловдив за идентична измама. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. Наложена им е мярка за неотклонение "подписка".