Общинските съветници на ГЕРБ в Стражица с регулярни приемни
Общинските съветници на ГЕРБ в Стражица с регулярни приемни / Sofia Photo Agency

Дневник на общинския съветник бе създаден по инициатива на членовете от ГЕРБ в Общинския съвет в Стражица. В специалната тетрадка местните парламентаристи ще вписват проблемите, поставени им от хората по време на съветническите приемни. Дневникът ще е на разположение на всички членове на Общинския съвет, като така съветниците от различните групи винаги ще знаят върху какви казуси работят колегите им.

Групата общински съветници на ГЕРБ са първите, които започват регулярни приемни. Те вече изготвиха график за провеждането им. Срещите ще се състоят в т. нар. „стая на общинския съветник" в сградата на кметската администрация.

Вчера се проведе приемната на Иван Иванов, член на комисията за младежта и спорта. Д-р Емилия Георгиева, която е зам.-председател на Общинския съвет, ще изслушва жители на общината на 20 януари от 10,00 до 11,30 часа.

На 24 януари е приемният ден на д-р Стефка Ламбева - в същите часове. На 27 януари от 10,00 до 11,30 ч. в стаята на общинския съветник ще приема икономистът Георги Крумов.

Стаята на общинския съветник, която вече не се използва, предстои да бъде  и официално открита до дни. Ремонтираната стая ще се обособи като място, в което общинските съветници и народни представители ще организират совите пиремни. Освен това там ще заседават и постоянните комисии към Общинския съвет. Всеки съветник ще разполага със своя поща, в която да съхранява материалите си за сесиите. Стаята се намира до кабинета на председателя на Общинския съвет Илиян Маринов.

Самият Маринов пък подготвя график за изнесените си приемни с граждани по селата. Той сподели още, че обмисля напролет сесиите да се провеждат в електронен формат, като всички материали се качват  на електронен носител. Освен това е възможно Общинският съвет в Стражица да направи и собствен сайт.