Общински съветник иска конкурс за избор на шеф на Етър
Общински съветник иска конкурс за избор на шеф на Етър / DarikNews.bg, архив

Бъдещият изпълнителен директор на общинския футболен клуб "Етър В. Търново" да бъде избран с публичен конкурс, поиска заместник- председателят на местния парламент Румен Димитров. На нарочна пресконференция той заяви, че ще настоява за публичност в новата структура.

"Досега нямаше никаква яснота какво става в "Етър 1924", нямаше отчети и информация към общината и аз се радвам, че кметът Даниел Панов прие моята идея за прозрачност. Приветствам желанието за нов общински клуб, но ще настоявам за изключителна прозрачност в ръководенето му и изразходване на средствата. Видяхме какво стана със стария "Етър" и с "Етър 1924", не искам това да се потрети и с новия клуб.

Няма да подкрепя идеята, ако в управата или спортно-техническото ръководство бъдат включени личности, които пряко или косвено са допринесли за краха на "Етър 1924". Искам ново начало с нови личности", заяви Румен Димитров, като уточни, че н това число не визира шефът на школата- Сашо Ангелов, който според него има модерна визия за развитието на отбора.

Общинският съветник обяви, че ще направи предложение изборът на бъдещия изпълнителен директор да е публичен, като за целта бъде обявен конкурс. Нека излезе и пред цялата общественост се защити и представи програмата си за клуба, заяви Димитров. Той каза, че още днес ще входира в Общината предложение и ще разговаря с председателя на Общинския съвет за извънредна сесия. Сроковете ни притискат и този въпрос не трябва да се отлага във времето, добави Румен Димитров. Съветникът подчерта, че според него е разумно Общината да насочи 60- те хиляди лева по договора с "Пазари - ВТ" към новия футболен клуб на Велико Търново.