/ Община Велико Търново
Инвестицията е за близо 90 000 лева
Съвременен бронхоскоп от последно поколение е най-новата придобивка в общинската белодробна болница „Д-р Трейман“.

Великотърновската болница - лидер по донорски ситуации

Апаратът бе представен от управителя на лечебното заведение д-р Стела Денчева и лекари пред кмета Даниел Панов, дарителите от „Ротари клуб“- Велико Търново, а също и пред представители на медиите.

Община Велико Търново

Новият бронхоскоп позволява ранна, много прецизна и точна диагностика на заболявания на белите дробове, което подпомага лекарите както за поставянето на диагноза, така и за определянето на най-добрата терапия за лечение.

Медицинската техника е закупена по проект на „Ротари клуб“ - Велико Търново, получил грантово финансиране от международната фондация „Ротари“ и партньорски организации от няколко държави. Средства бяха набирани и чрез благотворителни инициативи.

"Инвестицията е за близо 90 000 лева", посочи президентът на великотърновската структура на организацията Кирил Андреев. Проектът включва и специално обучение на три медицински лица.

25 нови линейки за нуждите на спешната помощ (СНИМКИ)

Кметът Даниел Панов благодари на „Ротари клуб“ за благородната инициативи в подкрепа на здравеопазването във Велико Търново, както и за всички събития, насърчаващи и помагащи за съвременното развитие на Велико Търново.

Панов подчерта, че общинската белодробна болница вече е сред най-добрите в Северна България и се ползва с много добро реноме. „Всички помним преди осем години и половина, когато започна първият ми мандат, как това здравно заведение бе пред фалит и нямаше пари за заплати. Успяхме заедно да преодолеем всички трудности.

Днес финансовите проблеми са в историята, а здравното заведение за пореден път отчита положителни финансови резултати. Благодаря на д-р Денчева и на целия екип, защото това е огромен обем от работа“, коментира Даниел Панов.

Младоженци дариха апаратура на болницата във Велико Търново (ВИДЕО)

В отговор на въпрос Панов посочи, че предстои изчисляване на количествено-стойностните сметки за довършване и оборудване на новия корпус към белодробната болница, както и проектиране на необходимите дейности.

"След като бъде определено необходимото финансиране, ще бъдат набелязани и механизмите за осигуряването на средствата", завърши Панов.