/ Община Велико Търново
Община Велико Търново получи награди за социалните услуги в подкрепа на децата, съобщиха от пресцентъра на Общината, предава БТА.. Четири от отличията са от Държавната агенция за закрила на детето. Общината получи приз и от Национална асоциация за приемна грижа.

Открит урок на 8 рояла за талантлиди деца-пианисти от Велико Търново

Постиженията бяха представени от директора на общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване" Росица Димитрова и от управителите на отличените социални услуги и неправителствени организации.

91 социални услуги предлага Общината. 30 от тях се финансират със средства от държавния бюджет, а останалите са на общинска издръжка. Община Велико Търново е носител на приза "Аз гарантирам щастливо детство" на Държавната агенция за закрила на детето в няколко категории.

Едното отличие е за Дневния център за деца и младежи с увреждания "Дъга" - в категория "Устойчиво развитие", другото за трите центъра за настаняване от семеен тип за деца с и без увреждания - в раздел "Успешна промяна".

Второ поредно изложение за родители, деца и семейства Family Days Expo

Два от центровете са отличени в категория "Значимо партньорство" и за реализирани успешни дейности със Сдружение "ЗОВ-България". В клас "Значима иновация" призът е за Център за обществена подкрепа и е по повод създадения SOS Клуб на приемния родител, който е и първи в България.

Община Велико Търново е носител и на приза "Посланик на доброто", също даван от Държавната агенция за закрила на детето. Наградата бе връчена на Албена Добрева, която е ръководител на Център за обществена подкрепа, а поводът е отбелязването на 30-годишнината от приемането на Конвенцията за ООН за правата на детето.

С отличието "Спасители на детството" бе удостоена Десислава Георгиева - социален работник в областния екип по приемната грижа към Община В. Търново. Наградата е на Националната асоциация за приемна грижа.
БТА