Обновиха стадиона в Горна Оряховица, малките локомотивци спечелиха футболен турнир
Обновиха стадиона в Горна Оряховица, малките локомотивци спечелиха футболен турнир / Дарик нюз

Детският тим на „Локомотив" спечели първия турнир за купата на Асоциацията на българските футболисти, проведен в Горна Оряховица. Малчугани от седем населени места премериха сила на чудесния терен на градския стадион, който ги посрещна и с основно ремонтирани съблекални, пребоядисано фоайе и нови скамейки за резервните футболисти. Общината е отделила средства и за изолация на козирката, предстои да бъде създаден и собствен водоизточник за съоръжението, съобщи кметът на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев, който връчи купата на победителите. Градоначалникът поздрави възпитаниците на треньора Илия Пендов за успеха и им пожела да тренират все така упорито, а за оситуряването на условия ще се погрижат Общинита и спомоществувателите. На финала малките „железничари" победиха с 4:0 тима на „Етър 1924" с два гола на Йордан Статев и по един на Кольо Станев и Иван Иванов. „Виолетовите" бяха наградени от Даниел Костадинов- председател на Общинския съвет в Г. Оряховица.

Награди връчваха още генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти- Георги Бойчев, шефката на Общинско предприятие „Спортни имоти"- Петя Богданова, изпълнителният директор на „Локомотив"- Бончо Генчев, бизнесмените Евгени Иванов и Николай Рашков, които от години подкрепят клуба и школата, Николай Цачев, треньорът на мъжкия отбор на горнооряховския клуб- Митко Печикамъков, ексвратарят на „Етър"- Калоян Чакъров, секретарят на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС- Трендафил Коцев и футболистът на „железничарите" Явор Генчев. На трето място се подреди отборът на ФК „Първомайци", победил след дузпи със 7:6 „Изгрев" /Царевец/, в редовното време 1:1. Пети е „Янтра" /П. Тръмбеш/ след 5:0 срещу „Лозен" /Сухиндол/, седми „Левски" /Стражица/.

По традиция отборите получиха топки и екипи, с предпазни кори бяха зарадвани носителите на индивидуални призове. За най- добър вратар на турнира бе обявен Ивайло Баланов от „Локомотив", който през двата дни не пусна топката в мрежата си. Най- добър защитник е съотборникът му Стефан Иванов, голмайстор с 8 попадения е друг горнооряховец- Кольо Станев, най- добър състезател Иван Иванов, също от „Локомотив". Кристиян Райдойчев и Филип Георгиев от „Етър 1924" бяха отличени съответно, като най- добър халф и нападател. Най- техничен футболист е Мартин Габровски от „Янтра", а най- полезен Кеалоян Цачев от „Изгрев". Наставникът на първенците Илия Пендов стана най- добър треньор. След церемонията генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти- Георги Бойчев, изпрати личен подарък- екип и топки за училището в Ново село.