Областният управител в готовност да свика щаба за защита при бедствия
Областният управител в готовност да свика щаба за защита при бедствия / DarikNews.bg

Областният управител доц. Пенчо Пенчев има готовност да свика щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия, в случай че обстановката на територията на област Велико Търново се усложни.

До момента на територията на областта няма критични райони, пътищата са проходими във всички общини. От вчера на Прохода на Републиката служители на „Пътна полиция" спират транзитно преминаващите ТИР-ове, пропускат се тежкотоварни автомобили с вериги.

Областният управител е в непрекъсната връзка с институциите и ведомствата, които имат отношение със зимното почистване и поддържане на пътната инфраструктура  - Областната дирекция на МВР, Областно пътно управление, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението", БЧК, почистващата фирма „Пътни строежи- Велико Търново", електроразпределителното дружество, Център по Спешна медицинска помощ, както и с кметовете на всички общини в областта. Доц. Пенчев е в постоянна връзка и с областните управители на областите Русе, Стара Загора и Плевен за координация и съвместни действия.

„Апелът ми към водачите на моторни превозни средства е да спазват разпорежданията на компетентните органи и да осигуряват достъп на почистващата техника, за да не се усложнява организацията на движението и процеса на снегопочистване. Ако нямате наложително пътуване, недейте предприема такова," призовава областният управител.