/ Областният предизборен щаб-ГЕРБ
Областният предизборен щаб на област Велико Търново с обръщение към гражданите след евроизборите.

При 84.41% обработени протоколи: 30.35% за ГЕРБ срещу 29.61% за БСП

Ето и пълният текст:


"Уважаеми жители на област Велико Търново,
Скъпи приятели, съмишленици,
 
Обръщаме се с благодарност към всички 31.06% от гласоподавателите в областта, които в неделния ден се възползваха от правото си да изберат българските представители в бъдещия Европейски парламент.
 
След вота, ГЕРБ отново е първа политическа сила в региона. На областно ниво листата, водена от българския еврокомисар Мария Габриел получи 18440 гласа, или 29.31 % подкрепа. В общините Велико Търново, Горна Оряховица и Елена, партията води убедително.
 
Благодарим на всеки жител на областта, който ни подкрепи!
 

25.71% е избирателната активност в областта към 17.30 часа

Тази подкрепа е устойчива във времето, като за сравнение, на предходния европейски вот през 2014 г. листата на ГЕРБ е била предпочетена от 29.8% от гласувалите жители на областта, а през 2009 г. глас за най-голямата партия са дали  25.95% от избирателите.
 
След тези избори българите показахме, че сме достойна част от голямото европейско семейство, че желаем предвидимост, стабилност, сигурност и просперитет.
Бъдете уверени, че евродепутатите от ГЕРБ ще бъдат дейните и резултатни български представители в ЕП,  които ще продължат да отстояват интересите на страната ни, на всеки гражданин, на всяко населено място.
 
Искаме да изкажем благодарност също и на политическите формации в област Велико Търново, които показаха европейската си ориентация, запазвайки добрия тон в рамките на предизборната кампания".