Николай Петров се завърна на Ивайло, Иван Петков е другият нов играч в Етър ВТ
Николай Петров се завърна на Ивайло, Иван Петков е другият нов играч в Етър ВТ / Дарик нюз, архив

Осем контролни срещи ще изиграе отборът на “Етър ВТ” по преме на лятната подготовка.  Първата е на 12 юли с дублиращия тим до 21 години на шампиона “Лудогорец” /Разград/, който е на подготовка в Трявна. За сега датата 16 юли е свободна, а на 19- ти “виолетовите” ще посрещнат “Видима Раковски”. Четири дни по- късно е ответният мач в Севлиево. На 26- ти този месец валикотърновци ще пътуват до Бургас, за да срещнат втородивизионния “Черноморец”. На 30- ти юли е предвидено гостуване на “Дунав” /Русе/. На този етап се търсят съперници за 3- ти и 10- ти август.

Тази вечер старши треньорът Калоян Чакъров изведе отбора за първа тренировка на стадион “Ивайло”. На практика съставът от миналия сезон е запазен почти напълно. Липсваха- Мартин Николов, който е на проби в ОФК “Созопол”, лекуващият травма на кръстни връзки Борис Бисеров и халфовете Мариян Блажев и Пламен Пенев, които няма да бъдат викани. Две са новите попълнения към момента. На “Ивайло” акостираха нападателят Александър Петков, прибиращ се от Каварна, и халфът Николай Петров, играл за последно в “Локомотив” /Г. Оряховица/.

Николай Петров е отлично познат във В. Търново от играта си до миналата година за “Етър 1924”, който в някои мачове в “А” група водеше и с капитанската лента. Халфът е юноша на “Левски”, преминал е още през “Славия”, “Спартак” (Варна), “Светкавица” /Търговище/...При горнооряховските “железничарите” се появи през зимната пауза, но още в началото на полусезона извади рамо и след това пропусна почти всички срещи до края.

Иван Петков е роден във В. Търново на 22 януари 1985 г. Син е на бившия футболен рефер, а сега член на Съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС- Александър Петков. Почти цялата му професионална кариера премина в “Калиакра” /Каварна, с който отбор игра и в елита.

С тима тренира и Румен Русев, който ще работи с вратарите до завръщането на Румен Данков от Германия. В треньорския щаб на Калоян Чакъров влизат още Илиян Киряков и Борислав Евтимов.