Наградиха Марин Пейчев за цялостен принос към канадската борба
Наградиха Марин Пейчев за цялостен принос към канадската борба / Дарик нюз

Специален приз за цялостен принос и дълголетие в канадската борба получи Марин Пейчев. Той бе награден лично от президента на Европейската и родната федерации по този спорт Асен Хаджитодоров минути след края на петия, последен, турнир от веригата  „Воля за победа" за хора с увреждания.

И в София Пейчев бе категорично над всички в категория до 80 килограма. На финала на дясна ръка той се наложи над Тихомир Тодоров от Пазарджик, а на лява над бургазлията Димитър Щерев.

Така състезателят на „Локомотив- 96" постигна 10 първи места в петте турнира и е единственият състезател, който не е допуснал нито една загуба в схватките, включително и в предварителната фаза. За представянето си той бе награден с голяма купа и специалния плакет на Столична община.

На второ място в крайното класиране в категорията е Щерев, трети е друг представител на „Локомотив- 96" - Йордан Йорданов.

Победители в другите категории са Хасмик Варданян /Пловдив/ при жени до 65 кг., Емилия Стоянова /Кърджали/ над 65 кг. и Георги Киряков /Тополовград/ при мъжете в над 80 кг.