/ БГНЕС
Над 6 кг марихуана иззеха полицаи от Велико Търново при специализирана акция за противодействие разпространението на наркотични вещества на 4 октомври, съобщават от пресцентъра на ОДМВР.

При съвместни проверки от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Велико Търново и колегите им от полицейското управление в града в жилища в селата Присово, Малки Чифлик и Пчелище са установени и иззети над 3 кг марихуана.

От жилище в село Присово, обитавано от 27-годишен мъж от Велико Търново, известен на полицията и осъждан, са иззети 445 грама растителна маса. От жилища в селата Малки Чифлик и Пчелище, обитавани от 29-годишен мъж са иззети общо 2420 грама и от второ жилище в село Пчелище, обитавано от 27-годишен мъж, са иззети още 500 грама от същото растителна маса. След доклад на материалите в прокуратурата тримата са привлечени като обвиняеми.

27-годишният мъж е задържан за 72 часа. На останалите са наложени мерки за неотклонение „подписка“. Работата по случая продължава.
Агенция "Фокус"