/ БГНЕС, архив

Електронни винетки за 2019 г. вече могат да се купуват и от офисите на „Български пощи“ в община Горна Оряховица. От вчера на обяд, когато започна продажбата в пощенските станции, до днес в Горна Оряховица има продадени над 30 винетни стикера.

Петя Аврамова: Винетната такса е задължителна по закон

Възможно е до края на работния ден, този брой да достигне и 100, информираха от горнооряховската пощенска станция. Продажбата на винетки се извършва на каса в офисите на „Български пощи“ в рамките на работното време на съответната пощенска станция.

В община Горна Оряховица винетки могат да бъдат закупени от пощенските станции на всички населени места, с изключение на селата Стрелец и Паисий. При закупуването на винетен стикер от пощата е необходимо да се знае само регистрационният номер на автомобила.

Започна продажбата на е-винетки в пощенските станции

Преди да бъде изписано името и фамилията на клиента, и да се положи подпис върху предоставения от пощенския служител служебен бон, е необходимо да се провери дали данните са въведени коректно.

Омбудсманът поиска удължаване на гратисния период за е-винетките

След като клиентът извърши проверката и постави своя подпис, винетката се потвърждава. Потвърдена винетка не може да се връща или преработва. За категории К1 и К2 годишни винетки няма да се продават. За категория К3 се въвежда „уикенд“ винетка, която ще важи от петък 12.00 часа до неделя 24.00 часа.