На Ивайло доволни от създаването на единна Б група
На Ивайло доволни от създаването на единна Б група / Дарик нюз, архив

Единна „Б” футболна група от 18 отбора ще има от следващия сезон, обявиха официално от БФС. Това е окончателното решение, а Футболният съюз вече е изпратил информация до всички клубове във втория ешелон.
След завършването на спортно- състезателната 2011/12 г. от състава на двете „Б” групи (б.р. Източната и Западната) в Трета дивизия изпадат заелите местата- осмо, девето и десето. В единната „Б” група влизат класиралите се на трета, четвърта, пета, шеста и седма позиции, отборът загубил баража за влизане в елита, изпадналите от там тимове и първенците на четирите „В” групи. Прокуристът на „Етър- 24” Стефан Атанасов, коментира че великотърновския клуб е доволен от решението и е бил за такова преструктуриране. Според него В. Търново е разположено в центъра на България и за това проблем с пътуванията няма, тъй като всички точки на страната са на почти идентично разстояние.
„Това е най- правилното решение. Не е нормално в "А" група да има трийсет мача на сезона, а във "Б", където трябва да се обиграват младите футболисти- 27. Според мен тимовете в елита трябва да се намалят на 14, а във втория ешалон да са както бе решено 18, за да се обогати календарът им. Не е изключено обаче да станат и шестнайсет, предвид сложната икономическа ситуация”, каза Стефан Атанасов.