/ netinfo
На 6 октомври се проведе вторият етап на есенната кампания “Движи се и победи”. По маршрутите до Преображенския манастир преминаха общо 166 души, в т. ч. и 10 семейства. Измерено беше кръвното налягане на 73 лица. Четиригодишният Преслав Смилов бе най-малкия регистриран участник в този етап. Най-възрастният отново бе Христо Христов на 91 години от Велико Търново. 

Състезание по танци организираха от Градски ученически парламент (СНИМКИ)

Във втория маршрут участваха деца, ученици и педагози от 3 организирани колектива на община Велико Търново - ОУ “Христо Ботев“ и Центрове за настаняване от семен тип на ул. „Цветарска“ и на ул. „Колоня товар“. Част от децата и учениците се включиха в забавни игри, посветени на превенцията на пътно-транспортния травматизъм и превенцията на употребата на алкохол.

Организаторите на “Движи се победи - есен 2018” канят всички желаещи на 20 октомври (събота) да преминат и третия маршрут на кампанията - село Присово - парк Ксилифор. 

По повод на Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва всяка година на 20 октомври, в крайната точка на маршрута ще бъдат организирани тематични инициативи за повишаване на информираността и здравните знания на населението във връзка с профилактиката на заболяването.