Музика и кино край паметника на Асеневци
Музика и кино край паметника на Асеневци / Дарик нюз, архив

Още музика и кино ще има този уикенд на сцената на „Арт лято” край паметника на „Асеневци”. Тази вечер от  21,00 ч. започва концерт на класическа китара и пиано. Младите музиканти Петър Петков (китара) и Христо Турлаков (пиано) ще представят джаз вариации от Claude Bolling .  

В 22,30 ч. продължава модулът „Повече от кино” на проект „Арт лято 2014”.   След творбите на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” на екрана на открито край Художествената галерия „Борис Денев”   ще бъде показан филмът за Едуард Захариев „Живот – 24 кадъра в секунда”. Лентата за режисьора на „Вилна зона”, „Преброяване на дивите зайци” и „Елегия” ще бъде представена от режисьора Павел Павлов.

Филм за големия български скулптор Галин Малакчиев може да се види утре вечер от 21,30 ч. Сценарист, режисьор и продуцент на „Галин, или споменът не губи давност” е   Константин Занков.

Проект „Ат лято 2014“ се финансира по програма “Изкуство и култура“ на Община Велико Търново и е в подкрепа на кандидатурата за Европейска столица на културата 2019.