Генчо Генчев
Генчо Генчев / netinfo
На 19.12.2018 г. с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати средства в размер на 700 хиляди лева, за реализиране на общински проект за градска жизнена среда в Свищов. С отпуснатите средствата ще продължи облагородяването на ж.к. „Химик“, ул. „Тинтява“, ул. „Пирин“, ул. „Киряк Цанков“, ул. „Черни връх“ и ул. „Люлин“, за които по-рано тази година правителството отпусна пари за подмяна на водопроводната мрежа. След като бъде подменен водопроводът им, през пролетта ще  бъдат вложени средствата, в размер на 700 хиляди лева, за обновяване и преасфалтиране на изброените улици, както и за облагородяване на междублоковото пространство в ж.к. „Химик“.

Припомняме, че подмяната на водопроводната мрежа на ул. „Люлин“ е от изключително важно значение за Свищов, защото там вървят 4 основни водопровода.  С решение на „ВиК Йовковци“ те ще бъдат изцяло подменени, след което улицата ще бъде преасфалтирана по цялото ѝ протежение.

Кметът на Свищов подчерта, че отпуснатите средства са изключително важни за подобряване инфраструктурата на града и благодари на правителството, в лицето на премиера Бойко Борисов и на народните представители Цветан Цветанов, и Станислава Стоянова, които за пореден път проявиха разбиране и показаха ангажираност към развитието на Свищов.

„Средствата, отпуснати ни поетапно през годината дават възможност за една последователност в действията при обновяване на градската инфраструктура и говори за добрата работа между правителство, народни представители, и местна власт. Надявам се това да продължи и пред новата 2019 година!“, допълни кметът на Свищов Генчо Генчев.