Моцарт и Бетовен отново в лапидариума на Археологическия музей
Моцарт и Бетовен отново в лапидариума на Археологическия музей / снимка: МДТ

Заради повишен зрителски интерес, в лапидариума на Археологическия музей във Велико Търново отново ще се състои симфоничен концерт, организиран съвместно от Музикално-драматичния театър "К. Кисимов", Регионалния исторически музей и Община В. Търново.

На 4 юли от 20,00 часа любителите на класическата музика ще могат повторно да се насладят на популярни и обичани произведения на световноизвестни композитори. Първият концерт се проведе при голям интерес на 28 юни. В него участват солистите на търновския театър Иво Йорданов (баритон) и Флора Търпоманова (сопран), както и инструменталистите Милена Байнова (цигулка) и Павел Стойчев (кларинет). Диригент е Васил Вълчев.

В концертната програма са включени части от известната Симфония №40 на Моцарт, арии от "Малка нощна музика" и "Сватбата на Фигаро", Симфония №1 на Бетовен и "Размишления" из операта "Таис" на Жул Масне.

Билетите са на цена от 4,00 лева и могат да се закупят от касите на театъра. Организаторите осигуряват транспорт за зрителите след завършването на концерта.