Марин Пейчев спечели и втория кръг от “Воля за победа”
Марин Пейчев спечели и втория кръг от “Воля за победа” / Дарик нюз

 

Близо 50 състезатели, от цялата страна, се включиха във втория кръг от веригата турнири по канадска борба „Воля за победа". Надпреварата е за хора с увреждания, организирана е от Федерацията по канадска борба и верига бензиностанции OMV и се провежда под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта доц. Свилен Нейков. В събота домакин на състезанието бе Плевен.

Марин Пейчев от Горна Оряховица отново стана двоен победител в категория до 80 кг. Той дублира успеха си с лява и дясна ръка. И в двата финала се наложи над вечния си съперник Димитър Щерев от Бургас, който трябваше да се задоволи със среброто. Така горнооряховецът повтори резултата си от първия кръг в Бургас.

Емилия Стоянова от Кърджали нямаше конкуренция при дамите. Във финала с лява ръка  се наложи над Ася Бурова, а с дясна пречупи Ана Маринова. Кулминацията на турнира бяха борбите в тежката категория при мъжете, където Георги Киряков от Тополовград демонстрира не само класа, но и завидна воля за победа. На лява ръка той пречупи на финала бившият офицер Тодор Мангъров от Плевен, на дясна  се справи с дебютанта Георги Караджов от София. Следващите кръгове са в Пловдив, Варна и София.