М. Велчев: Процесите в партията са овладени, пред отцепниците няма перспектива
М. Велчев: Процесите в партията са овладени, пред отцепниците няма перспектива / netinfo

„Въпреки че една трета от хората в парламентарната група на НДСВ напуснаха групата, нашите привърженици в страната не намаляват и твърдо стоят зад лидера Сакскобурготски", каза във В. Търново зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев.

С поредица от срещи с местните структури на партията, НДСВ предприема конкретни мерки за оздравяване. Седмата от общо деветте срещи се състоя във В. Търново в края на миналата седмица.

В нея участваха общински координатори от областите В. Търново, Русе, Разград и Търговище, зам.-председателите на НДСВ Марина Дикова и Милен Велчев, главният секретар на партията Илчо Дуганов, председателят на парламентарната група Пламен Моллов.

„Представянето на НДСВ във В. Търново на местните избори през октомври бе не лошо, макар че резултатите можеха да са по-добри”, така Милен Велчев оцени участието на партията в местния вот.

Припомням, че тогава НДСВ във В. Търново подкрепи кандидатурата на независимия кандидат за кмет д-р Румен Рашев и не можа да вкара нито един общински съветник в местния парламент.

По повод разцепването на парламентарната група на НДСВ и сформирането на нова група от напусналите редиците на жълтите, Милен Велчев заяви, че процесите вече са овладени, а пред отцепниците няма политическа перспектива.