Локомотив приема Пирин (Разлог) в първия кръг на  Б група, Сашо Ангелов е новият старши треньор
Локомотив приема Пирин (Разлог) в първия кръг на Б група, Сашо Ангелов е новият старши треньор / Дарик нюз, архив

С домакинство на „Пирин” /Разлог/ стартира участието си в „Б” група горнооряховският „Локомотив”. Това постанови изтегленият днес в в София жребий. 16 отбора ще участват в новото първенство на Втория ешалон, което стартира на 2 и 3 август. „Железничарите” получиха официално покана за участие в него в понеделник в следобедните часове. Заедно с тях при професионалистите бяха включени ФК „Бургас”, „Перун” /Кресна/ и „Верея” /Стара Загора/ на местата на неполучилите лиценз „Нефтохимик”, ФК „Любимец” и „Пирин” /Гоце Делчев/ и отказалият участие „Бенковски” /Бяла/.

В централата горнооряховският клуб бе представен от президента си Бончо Генчев, председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов и един от спонсорите- Николай Рашков. Бончо Генчев определи жребия като добър. След домакинството на „Пирин” на 2 август, в следващия кръг „железничарите” излизат на добре познатият им „Локомотив” /Мездра/. В третия и четвъртия кръг са на свой терен, приемайки ФК „Созопол” и „Пирин” /Благоевград/. Така на практика отборът ще навлиза в ритъм през август, срещайки само новаци в „Б” група. В петия кръг програмата предвижда гостуване на ФК „Раковски” в едноименния град. Вчера БФС обяви, че променя правилото за четиримата млади футболисти до 21 години в „Б” група и вдига възрастта с 2 години. Така младите играчи трябва да бъдат до 23 години, а не до 21, както беше до сега. Промяната се прави заради въвеждането на младежката група до 21 години, която ще бъде огледална на „А” група и е отчетено, че няма нужда да се дублира една и съща възраст. Така в „Б” група за млади играчи ще се считат родените след 1-и януари 1991 година и по-млади.

Снощи първа тренировка направиха футболисти на „Локомотив”. Както се и очакваше тя бе водена от досегашния екип Ценко Гавазов и Милчо Сирмов. По- късно се появи и новият старши треньор Сашо Ангелов, за него Бончо Генчев потвърди, че са се споразумели и той ще води отбора.

От досегашния състав в заниманието не се включиха Йордан Петров, Любо Стефанов, Даниел Панайотов, Виталий Савченко и Тишо Кънев, които се разделят с отбора. Привлечените през зимата Николай Петров, Атанас Фиданин и Тодор Стоев бяха на линия, както и няколко нови попълнения. Сред тях бе напусналият през пролетта „Етър ВТ” нападател Николай Иванов, който си тръгна от „Ивайло” след конфликт с тогавашния старши треньор на „виолетовите” Сашо Ангелов, с който явно пак ще работят заедно.

Ето и пълния жребии за първия кръг в „Б” група: „Локомотив” (Мездра)- ФК „Созопол”, „Локомотив” (Горна Оряховица)- „Пирин” (Разлог), ОФК „Пирин” (Благоевград)- „Ботев” (Гълъбово), ФК „Раковски 2011”- ФК „Бургас”, „Черноморец” (Бургас)- ФК „Монтана”, „Верея” (Стара Загора)- „Перун” (Кресна), ФК „Банско”- „Спартак 1918” (Варна), „Добруджа 1919” (Добрич)- „Ботев” (Враца).