Локомотив (Г. Оряховица) влиза в Б група, Сашо Ангелов е най-вероятният нов старши треньор
Локомотив (Г. Оряховица) влиза в Б група, Сашо Ангелов е най-вероятният нов старши треньор / Дарик нюз, архив

Президентът на „Локомотив” /Г. Оряховица/ Бончо Генчев е получил покана да присъства на утрешния жребий за новото първенство на „Б” група. Новината потвърди самият той, преди минути. Това на практика означава, че след пауза от десет години „железничарите” отново ще бъдат част от професионалния футбол. Жребият ще бъде изтеглен от 11 часа в сградата на БФС.

Сашо Ангелов е най- вероятният нов старши треньор на „Локомотив”. Вече бившият наставник на „Етър ВТ” поиска още 24 часа преди да коментира, както раздялата си с великотърновския клуб, така и бъдещето си в треньорската професия.

От своя страна Бончо Генчев потвърди, че са водени разговори с треньора, но не пожела да влиза в детайли.
„Разговаряхме със Сашо Ангелов, но все още е рано да говорим конкретно. Продължаваме преговорите, когато има решение, ще го обявим”, заяви Бончо Генчев.

Сашо Ангелов е роден в свищовското село Българско сливово, но е юноша на „Локомотив”, за който има два сезона в „Б” група и шест в елита, преди да премина в „Ботев” /Пловдив/. Любопитно е, че през отминалото първенство на Северозападната „В” група, воденият от него „Етър ВТ” записа две равенства с горнооряховци, които завършиха втори, само но точка след „Локомотив” /Мездра/.
Снощи първото занимание на „железничарите” бе воденото от досегашния треньор Ценко Гавазов.