Липсата на канализация и нерегламентираните сметища са сред основните проблеми на Община Златарица
Липсата на канализация и нерегламентираните сметища са сред основните проблеми на Община Златарица / Дарик нюз

Активната работа на нашите членове не е само по избори, тя трябва да е ежедневие, защото хората очакват от нас много, каза на провелото се в Златарица общинско събрание на ГЕРБ, областният лидер Даниел Панов. Той обеща съдействие на председателя на Общинския съвет Таня Лазарова да бъдат реализирани инициативите, които жителите на населените места са предложили  по време на изнесените приеми на съветниците от ГЕРБ.  

Липсата на вътрешни санитарни помещения в училището в Горско ново село, наличието на нерегламентирани сметища по селата, липсата на канализация в част от населените места, са част от проблемите, които хората са поставили пред местните парламентаристи от управляващата партия. Присъстващите на събранието поискаха и повече културни събития в града. По време на събранието стана ясно, че предстоящата седмица на гората ще се проведе под патронажа на председателя на Общинския съвет в Златарица. Съветниците от  ГЕРБ са организирали и подготвили почистване на парковете от боклуци, засаждане на дървета и са амбицирани да превърнат седмицата на гората в традиционен празник на Балкана.

„Бъдете по-активни и внасяйте на сесии предложения, които касаят развитието на община Златарица", посъветва присъстващите и народният представител Евгени Стоев.

Събранията на ГЕРБ в областта продължават по предварително изготвен график. Миналата вечер се проведе среща на областния лидер с актива на структурата в Павликени. От общинското ръководство там Даниел Панов поиска до втори април да му представят пълен анализ на състоянието на организациите по селата.

Следва общинското събрание на ГЕРБ в Елена, като графикът приключва на 10 април със сбирка в Свищов.