Кошлуков: “Десните партии трябва да се обединят около принципи, а не около личности”
Кошлуков: “Десните партии трябва да се обединят около принципи, а не около личности” / netinfo
В момента водим неформални разговори с десните политически сили във връзка с предстоящите местни избори. Те трябва да ни обединят около принципи, които ни събират, а не около личности. Това каза във Велико Търново лидерът на Новото време Емил Кошлуков.
По време на срещите Новото време ще предложи промени в Закона за местните избори, около които десните партии да се обединят и да формират обща политика. Кошлуков посочи, че на първо място трябва да бъде въведен преференциален избор на общински съветници. Според Новото време местни референдуми трябва да могат да се свикват от 1/10 от общинските съветници. Всяка общинска администрация трябва да прави седмична отчетност на всички разходи, които да бъдат публично оповестявани. Нововремци смятат още, че трябва да бъдат забранени всички апортни вноски и замени на имоти, които довеждат до разграбване на общинска собственост.
Опитът за преврат в НДСВ е преодолян и процесите в партията се стабилизират, каза още Емил Кошлуков по повод последните процеси в жълтата партия. Кошлуков заяви, че кръгът на “юристите” в НДСВ, който инспирира опита за преврат, трябва да подадат оставки от изпълнителните постове, тъй като те не могат да се надяват на политическа легитимност. Това ще позволи на НДСВ да започне работа с новото политическо ръководство, а коалиционните партньори БСП и ДПС няма да имат друг избор освен да подкрепят Симеон Сакскобургготски.