Кола пропадна в яма на улицата и не успя да помръдне. Случаят е от Стария град във Велико Търново. След ВиК-ремонт се отворил кратер, който погълна автомобила. Ремонтът на колата ще е за сметка на потърпевшия. Напрежението сред гражданите там ескалира. Случаят е от преди два дни, а в сряда дупката вече е запълнена, съобщи NOVA.

„Течът беше от преди седмица. Неколкократно със съседи подавахме сигнали да бъде отстранен, но едва когато колата ни пропадна, бяха взети някакви мерки. Инфраструктурният проблем е от години и се задълбочава. Не се взимат никакви адекватни мерки”, разказа собственичката на пропадналия автомобил Соня Петрова.

Кола отново пропадна в шахта в „Кършияка“

На място пристига полиция, която съставя констативен протокол. Съпругът на Соня, който шофира автомобила, не е виновен за инцидента, но ще трябва да поеме сам ремонта, тъй като застраховката „Гражданска отговорност” не покрива подобен вид щети.

Жители на тази част от квартала споделиха, че освен с пътната инфраструктура, имат проблем и със сметоизвозването, както и със снегопочистването през зимата. Дори таксита отказват да идат до техните адреси. Линейките достигат, но трудно.

Кола пропадна в огромна дупка край Варна (ВИДЕО)

От Община Велико Търново заявиха, че има проекти, които би трябвало да започнат до няколко месеца, ако няма обжалване на фирмите-изпълнители. От ВиК все още не са отговорили на запитването на екипа на NOVA.