/ iStock/Getty Images
Самоубийство е водещата версия, по която работят криминалистите, разследващи смъртта на 15-годишното момиче, което бе открито мъртво в през миналия месец.

Полицията работи по версията за убийство на 15-годишното момиче във Велико Търново

Това потвърди Илиан Благоев, говорител на Окръжна прокуратура. Той уточни, че дейностите все още не са приключили и данните не са категорични. Разследващите извеждат самоубийството като най-вероятна причина за смъртта.

Те се базират на това, че към мястото, от което е паднала девойката, тя се е отправила сама. Няма данни да е имало някой друг с нея. Така, че това до голяма степен изключва участието на друго лице в причиняването на смъртта“, поясни Благоев, като допълни, че по случая са събрани множество показания, които потвърждават тезата.

Разследват причините за смъртта на 15-годишно момиче във Велико Търново

Припомняме, че тялото на 15-годишното момиче бе открито от случайни минувачи в района на Скалния венец в града - край Къщата на алпиниста на 7 юли.

На мястото на трагедията бе намерен скъсан на дребни части международният паспорт на девойката. Ден преди да бъде намерено тялото, момичето е било обявено за издирване. За последно тя е забелязана около 7:30 часа във фаталния ден в Горна Оряховица, където се е видяла със своя позната. 
Агенция "Фокус"