/ iStock/Getty Images
Полицията работи по версията за убийство на 15-годишното момиче във Велико Търново. Тялото на момичето беше е намерено в района на Скалния венец под т.нар. Дом на алпиниста.

Говорителят на Окръжна прокуратура в града Илиан Благоев уточни, че тялото е открито на 7 юли, около 18.30 часа в безжизнено състояние. Девойката е от село Ресен. Радослав Косев, наблюдаващ прокурор допълни, че тя е видяна за последно отново вчера, около 7.30 часа сутринта в Горна Оряховица, където се е срещната със своя приятелка.

Във времето от 7.30 часа до 18.30 часа момичето е било обявена за издирване от полицията. „Трупът е намерен от случайно преминаващи граждани. След изясняване на самоличността е уточнено, че става въпрос за изчезналото момиче.

Разследват причините за смъртта на 15-годишно момиче във Велико Търново

Започнато е разследване, което се води от Районното управление във Велико Търново под ръководството на прокуратурата за умишлено убийство, но към момента не можем да потвърдим, че става въпрос за такова.

Работи се по всички версии - нещастен случай, самоубийство, непредпазливост или умишлено убийство“, обобщи още говорителят на прокуратурата. Той допълни също така, че тече аутопсия на тялото, като до сега е ясно, че има наранявания, които са вследствие на падането. Следи от насилие не са открити до момента.

Причината за смъртта не е ясна. Вероятно девойката е паднала от Дома на алпиниста по скалите. На лобното място се извършва и повторен оглед, като при първия е намерен международния паспорт на момичето, който е бил накъсан на малки парченца. Няма привлечени обвиняеми.

Наблюдаващият прокурор Радослав Косев коментира, че на вниманието на разследващите стои следствена версия, при която може да става въпрос за убийство - непредпазливо или умишлено или за самоубийство, провокирано от „любовни проблеми“. Извършени са разпити на много свидетели, но информацията се обобщава. 
Агенция "Фокус"