Кметът Даниел Панов обяви първия си заместник - Ганчо Карабаджаков
Кметът Даниел Панов обяви първия си заместник - Ганчо Карабаджаков / снимки: DarikNews.bg

Финансов анализ на общината и ревизия на сключените договори поиска в първия си работен ден като кмет на Община Велико Търново Даниел Панов. Новият градоначалник пристигна в сградата на Общината малко след 9,00 часа днес, като бе посрещнат с хляб и сол пред кабинета си от стария кмет д-р Румен Рашев и цялата администрация.

„Добре дошъл, господин кмете. Радвам се, че спечели изборите, защото Велико Търново, администрацията и региона са в сигурни ръце", приветства д-р Рашев новия кмет. Той пожела на Даниел Панов много успехи и поне 12 години управление и му подари паметен знак на общината за успешното 9-годишно управление на общинската фирма „Царевград Търнов".

Кметът Даниел Панов обяви първия си заместник - Ганчо Карабаджаков
netinfo

След като благодари за топлото посрещане новият градоначалник обяви, че чистка в администрацията няма да има. „До края на годината ще има нова структура на администрацията. Изпълнявайте нормално задълженията си и се усмихвайте на гражданите. В мое лице ще имате не само началник, но и един добър приятел, когато ви е нужна помощ", заяви Даниел Панов.

Финансов анализ на сключените договори, на  дейността на сметопочистващите фирми, зимната подготовката, отоплението на учебните заведения са първите задачи, с които ще се заеме градоначалникът.

Кметът Даниел Панов обяви първия си заместник - Ганчо Карабаджаков
netinfo

Новият кмет съобщи, че от днес започват работните срещи за електронното управление на общината. Предстои да бъде създаден инспекторат и да се оптимизира работното време на информационния център и общинската данъчна служба, за да се осигури по-добро обслужване на гражданите.

„По време на кампанията съм записал над 120 проблема на хора от кварталите и малките населени места. Част от тях могат да бъдат решени с малко усилия и без излишна бюрокрация", категоричен е Даниел Панов.

Градоначалникът обяви официално и първия си заместник. Това ще бъде художникът Ганчо Карабаджаков, който ще отговаря за културата, образованието и социалните дейности в общината. Заповедта за неговото назначаване ще бъде първият документ, който днес ще подпише новият кмет на Велико Търново.