първа копка
първа копка / netinfo

Кметът инж. Даниел Панов и свещеноиконом Славчо направиха първата копка на нов и модерен строителен хипермаркет във Велико Търново. По този начин започна изграждането на магазина, който ще бъде разположен на площ от 13 000 кв.м на ул.Магистрална №6. Новият обект ще замени вече съществуващия и ще посрещне клиентите с нова, модерна визия, богат асортимент на стоки, подобрени услуги и сервиз с удобна локация за жителите на района. На територията на новия хипермаркет ще бъдат включени строителен хипермаркет с площ 6500 кв.м., "Драйв ин" строителен и градински център, заведение за бързо хранене, агро-аптека, хоби магазин за риболовни принадлежности и обширен паркинг за 100 автомобила. Собственикът Любен Милчев заяви, че планира да бъдат разкрити около 100 работни места.

"Жителите от целия регион ще могат да избират от над 50 000 артикула за строителство, довършителни работи, декорация, двор и градина, селскостопански стоки, железария, инструменти и много други стоки и свързаните с тях услуги. Имаме 25 години опит на българския пазар с внос и търговия на стоки за ремонта и декорацията. Първият ни хипермаркет е построен преди 15 години в София. Днес, със седем хипермаркета в София, Русе, Стара Загора, Видин, Велико Търново и Хасково и online магазин, всеки ден посрещаме своите клиенти и работим под мотото „№1 в цените на Балканите". Нашите стандарти са ориентирани към постоянното разширяване на асортимента от стоки и подобряване на обслужването на нашите клиенти. Търговските консултации и специализираните услуги са сред приоритетните дейности в нашите магазини", каза Любен Милчев.

Кметът инж. Даниел Панов заяви, че в последно време много инвеститори се насочват към областния град, тъй като той е добро и комуникативно място в Централна Северна България. Той благодари на собственика на фирмата Любен Милчев за това, че е решил да направи такава голяма инвестиция в старопрестолния град. Кметът припомни и, че две важни инфраструктурни отсечки ще минават на около 8 км от Велико Търново – както магистрала „Хемус“, така и четирилентовия високоскоростен път.

„Този магазин ще бъде в услуга не само на гражданите на Община Велико Търново, но и на всички населени места, които са в радиус на около 50 км. Във Велико Търново ще бъде построен седмият обект на строителния хипермаркет в България. Не само, че числото 7 е хубаво, но смятам и че ще повлече още инвеститори, които ще влагат в нашия град. Това, че се създават нови работни места, е плюс за Велико Търново. Безработицата при нас е ниска, но и хората от съседни общини ще могат да си намерят работа тук. Благодаря отново за инвестицията, която правите във Велико Търново“, с тези думи кметът инж. Даниел Панов се обърна към инвеститора.

строителство
netinfo

Сред официалните гости на събитието бяха кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов и представители от различни местни медии. Отец Славчо направи водосвет и пожела късмет на строителите и предприемачите, след което положи първите три камъка.