Кантона- Севастократор и Лайтс- Гегитрейд са полуфиналите на зимния турнир по футбол
Кантона- Севастократор и Лайтс- Гегитрейд са полуфиналите на зимния турнир по футбол / DarikNews.bg, архив

Три равностойни четвъртфинала видяха зрителите в ДКС "В. Левски" снощи. Тази вечер им предстои да гледат полуфиналите, в които четирите останали, от 40 стартирали отбора, ще дадат всичко от себе си, за да стигнат до директната битка за първото място, но ще го постигнат само два от тях.

Първият двубой от програмата противопостави отборите на „Килифарево" и „Кантона", които действаха предпазливо преди почивката. С началото на втората част мачът живна и положенията пред двете врати и ударите зачестиха. В 35- ата минута, при една от постепенните атаки на „Кантона", Кристиян Костадинов се отзова пред голлинията и бутна зад нея топката за 1:0. Попадението се оказа достатъчно и изпрати тимът му на полуфинал.

Един гол реши и двубоя "Севастократор"- "Риболовен център" 1:0. Отбеляза го Александър Апостолов в 24- ата минута. Нападателят заби топката в горния ляв ъгъл и гарантира поне още един мач на тима си. Този с "Кантона" тази вечер от 19 часа. Малко след това Станислав Йорданов от „Севастократор" уцели гредата, а в края на мача напрежението взе връх и се стигна до спречкване между двата отбора.

„Лайтс" постигна най- резултатната победа за вечерта 4:1 срещу "Лас Вегас".  Още в началото Свилен Василев разтърси десният страничен стълб на бранената от лясковчани врата. В 9- ата минута голмайсторът на великотърновци Илиян Димитров отбеляза осмото си попадение в турнира за 1:0.
През втората част Петър Андреев записа хеттрик, с попадения в 25-ата, 31- ата и 35- ата минути. В 29-ата минута Илиян Петков намали на 2:1 и върна за кратко надеждите на "Лас Вегас", но определено си личеше, че "Лайтс" е по- добрият отбор на терена.

 Тази вечер от 18 часа "Лайтс" ще срещне на полуфинал "Гегитрейд", който снощи детронира с 2:0 миналогодишния победител в турнира "Болярско село". Срещата започна двуостро, а загубилите удариха на два пъти греди. В 10- ата минута на терена се появи рожденикът Ангел Петров, който преодоля персоналния си пазач и от много малък ъгъл откри резултата в полза на "Гегитрейд". В 25- ата минута победителите също записаха в актива си греда, а в 33- ата Петър Петров с глава вкара втори гол и всичко свърши.