Калоян Махлянов вдига сватба в неделя
Калоян Махлянов вдига сватба в неделя / netinfo
Калоян Махлянов-Котоошу се прибира в България на 26 юли вечерта. Най-известният българин в Япония трябваше да си дойде днес, но е презаверил самолетните билети за сряда. Причината е, че същия ден съотборникът му в школата “Садокатаке” - Котомицуки ще бъде издигнат в ранг “одзеки” /голям шампион/ и великотърновецът трябва да присъства на церемонията. 32-годишният японец е най-възрастния сумист в историята на древния спорт, който достига до званието.
В петък в София Калоян Махлянов ще дари 240 инвалидни колички на Българския червен кръст, които закупи от Япония. Те са за центровете на БЧК в цялата страна и са предназначени за трудноподвижни деца и младежи.
Поводът за прибирането на Котоошу в Джулюница е сватбата на брат му Нелко. По-големият от братята Махлянови, който от години живее и работи като счетоводител в Канада, ще се врече във вярност на приятелката си Мая. Църковният брак ще бъде сключен в църквата “Св. Рождество Богородично” във В. Търново, а гражданския във “Винпалас” на Арбанаси, където ще бъде е и празничния обяд.
Калоян Махлянов вече е купил подарък за младоженците, но го пази в строга тайна.