/ IStock
Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност е проведена вчера на територията на РУ – Елена, под наблюдението на Окръжна прокуратура – В. Търново, съобщиха от МВР.

МВР

Операцията е осъществена от служители на РУ – Елена и ОДМВР – В. Търново. В хода й са образувани две досъдебни производства, три преписки, проверени са 45 автомобила и 70 граждани. Съставени са 6 акта и са наложени 20 глоби по фиш. Заснети са 36 видеоклипа за превишена скорост.

МВР

При проверка в неурегулиран имот в с. Средно село, обитаван от 52-годишен мъж от с. Новогорци, известен на полицията и осъждан. В едно от помещенията са установени 6 пистолета „Макаров“, един - „Байкал“ и един - „Маргони“, дългоцевно оръжие – карабина ИЖ 18,  и 152 боеприпаса за тях, всички със заличени номера и без необходимите разрешителни за притежание и съхранение. Оръжията и боеприпасите  са иззети.

МВР

В друго жилище, ползвано от рецидивиста, са намерени наркотични вещества. По двата случая са образувани досъдебни производства.