Извадено е тялото и на втория загинал от изкопа-убиец на Зеленка
Извадено е тялото и на втория загинал от изкопа-убиец на Зеленка / netinfo
Извадено е тялото и на вторият загинал работник, затрупан в изкопа на строеж във Велико Търново.

Тялото е откарано в болницата във В. Търново, където утре ще бъде направена аутопсия.

Трупът на Ибрям Хюсеинов бе изваден изпод три метра земна маса в 19, 50.

Три часа преди това бе извадено тялото на Али Келов.

Двамата строители бяха затиснати при срутване около 14, 30 вчера на строителен обект, изпълняван от фирма Авангард 04 ЕООД с възложител Вимар ООД.

Аварийни групи работиха през цялата изминала нощ и днес, за да достигнат до телата.

При срутването бе затиснат и Казим Джаферов, който бе спасен два часа и половина след строителната авария и в момента е в болницата без опасност за живота.

Фирмата изпълнител на обекта ще осигури транспорта на телата на загиналите до родното им село Ябланово в котелския Балкан.

Работата на обекта приключи, той е затворен, кризисната ситуация е решена, съобщи Симеон Симеонов от Съвета по сигурност и управление при кризи.

Той допълни, че двете фирми са длъжни да изпълняват предписанията на компетентните органи за осигуряване на охрана и обезопасяване на обекта.

Той остава опасен, земната маса около единайсет метровия ров продължава да се свлича.

Изкопните работи, при които загинаха работниците, са извършвани след като строежът е бил спрян заради неизрядна документация от Регионалната дирекция строителен контрол със заповед от 19 февруари.

Заради инцидента бяха отменени тържествата за празника на Велико Търново – 22 март. В понеделник ще бъде съставена експертна комисия от двама проектанти и представител на Регионалната дирекция строителен контрол, на която трябва да бъдат предоставени всички документи на фирмите, ангажирани със строителството.