/ iStock/Getty Images
Възможно е да има заразени, които на този етап да не са установени
Изследвани са 215 души за коронавирус в Свищов, пробите са отрицателни, съобщиха от общината.

582 души са под карантина във Великотърновско

Днес е третия ден от проучването на епидемичната обстановка, в който са изследвани 95 лица за коронавирус - пробите са отрицателни. С данни за наличието на антитела IgG са установени 4 човека. Изследваните лица в днешния ден са ученици и граждани.

Пробите са направени чрез бърз тест IgM и IgG антитела срещу SARS-CoV-2, подобно на лицата, тествани в първите два етапа от проучването, което е обхванало 60 от работещите в промишлените предприятия и супермаркетите, както и 60 лица от рисковите групи - органи на реда, социални работници, служители от чистотата и от пощенските служби.

Очаква се окончателният анализ от проведените изследвания. Отрицателните резултати до момента са обнадеждаващи, но не дават пълна картина на епидемичната ситуация.

Четири нови случая на коронавирус във Велико Търново

Възможно е да има заразени, които на този етап да не са установени
. Средствата за тестовете са осигурени от общинския бюджет. Община Свищов призовава да се спазват мерките за безопасност при посещенията в парковете.

В Свищов продължава набирането на дарения за нуждите на Общинския кризисен щаб и МБАЛ "Д-р Димитър Павлович". Кметът Генчо Генчев е благодарил на всички дарители, които са предоставили парични и защитни средства.