/ iStock/Getty Images
Девет души се лекуват в болница
Във Великотърновска област с коронавирус са диагностицирани 21 души от началото на извънредното положение, 582 души са под карантина, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. В болница се лекуват девет души.

Мъж наруши карантината си във Великотърновско

Последните случаи, настанени в специализираното отделение на МОБАЛ"Д-р Стефан Черкезов" са четири - жена на 33 г. и трима мъже на възраст 67, 49 и 58 г. Болните не са били контактни помежду си.

Установени са и лицата, с които те са бил в контакт и също са поставени под карантина, съобщиха от Областния оперативен щаб. Двама от носителите на вируса са жители на община Павликени, потвърди във фейсбук страницата на общината кметът инж. Емануил Манолов.

Четири нови случая на коронавирус във Велико Търново

Той уточни, че пространствата около къщите на диагностицираните с коронавирус, както и на контактните им хора под карантина ще бъдат дезинфекцирани. В следващите дни ще бъде извършена и щателна дезинфекция на улиците в двете села, от където са пациентите.

Той подчертава, че заразените не са посещавали общинската болница и не са общували с медицинския персонал в Павликени. В общината е засилен контролът за мерките срещу разпространение на заразата, забранен е достъпът до вендинг автоматите, предвиждат се и още ограничителни мерки, които ще бъдат оповестени от Общинския оперативен щаб.