/ Регионален исторически музей-Велико Търново
На 24 юли - сряда, от 17.30 часа в музей „Нова и най-нова история“ на пл. „Съединение“ №1 във Велико Търново ще бъде открита изложбата „Музеят - неочакван, отворен, споделен“.

Община Велико Търново приключи проект "Привлекателна и съхранена автентична градска среда"


Тя е реализирана от екип на Националния военноисторически музей и Регионален исторически музей-Велико Търново и Българска национална филмотека и ще бъде отворена за посещение до 10 август.

Античен фестивал върна Никополис ад Иструм в епохата на Римската империя

С какви атрибути може да бъде преборен Дяволът?
Как символът на смъртта - кукумявката, може да спаси човешки живот? Коя е предтечата на SMS-ите? Какво свързва първия военен полет в България и музикалната индустрия?

Какво е общото между златната тоалетна в „Гугенхайм“ и българските музеи? Това са само част от въпросите, чиито отговор ще открият жителите и гостите на Велико Търново сред най-сюрпризиращите експонати, които съхранява един музей.

Със 111 удара в минута във Велико Търново бе открит „Дикси Джаз Фест“

Нестандартната изложба провокира всеки да преобърне перспективата си за музея.
Ако преди една история е илюстрирана с богатство от експонати, тази изложба показва по неочакван начин как един-единствен експонат може да разкаже много любопитни истории.

Някои от тях предизвикват смях, други - гордост и любопитство, а трети биха провокирали посетителите да оспорят представеното и да достигнат границите на собствената си толерантност.

Във Велико Търново започва Fusion Fest

Гостите на изложбата ще изберат сами дали да следват догматичните представи за културното наследство или да погледнат на него, като възможност за различен начин на интерпретация на времето и събитията.

Изложбата „Музеят - неочакван, отворен, споделен“ е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г., и ще бъде представена в градовете-финалисти в надпреварата за Европейска столица на културата - Велико Търново, Варна и София.

Експозицията може да бъде разгледана свободно със закупени билети за  музеите "Възраждане и Учредително събрание,", "Затвор" и „Сарафкина къща“.