/ ThinkStock/Getty Images
Проектът “Моята българска история” на фондация MOVE.BG продължава своите кампании за събирането, съхраняването и предаването на българската история. През следващите месеци основният акцент ще бъде поставен върху образованието по българските земи. Онова образование, благодарение на което живеем и се развиваме в съвременната българска държава.

Посланикът на Германия: Велико Търново е град със специален характер и уникална атмосфера

"Ще разказваме за неуморни писатели, пътуващи книжари и дръзки издатели, народни учители и щедри дарители. Всички те допринасят за развитието на българското общество през Възраждането и сформирането на съвременната българска нация.
 
Велико Търново подготвя нова реставрация на крепостта Трапезица

Мисията на проекта “Моята българска история” е чрез разказа за миналото и с поглед към бъдещето да даде пример в настоящето. За тази цел организираме кампании за събиране и споделяне на истории и показваме добрите примери от историята ни.

Чрез интерактивната карта на сайта на Моята Българска история всеки може да разкаже историята на своя род, на своето родно място. Целта на проекта е да архивира и популяризира нечутите истории от историческото минало на страната ни.
 
В сърцето на Моята българска история стои идеята, че всички заедно създаваме съдържанието на общата си история. Вярваме, че, за да продължим в общото си бъдеще, първо трябва да разкажем и познаваме общото си минало.

Популярен туристически гид от Мароко стана посланик на Велико Търново

При нас читателят е разказвач, а разказвачът е читател. Защото смятаме, че всеки има знание, което да сподели, и защото ценим индивидуалния глас в прочита на историята. Личният спомен, случка, факт, документ или снимка от далечното и близко минало са важна част от пъзела на неподправената история на България.
 
Надяваме се да ни помогнете да достигнем до повече хора, които да ни разкажат историята на образованието в своя роден край, да споделят с нас спомените за своето училище и за своите учители", споделят от фондацията.