/ netinfo
Един от най-популярните туристически гидове от Мароко и директор на голяма международна агенция стана посланик на културния туризъм във Велико Търново и събитията от календара в Старата българска столица.

Актрисата Албена Михова излиза на Царевец като Мадам Злата в „Криворазбраната цивилизация”

В социалните мрежи Халим Елмасури популяризира знаковите исторически забележителности и природните дадености на старопрестолния град. През изминалата седмица той посети всички концерти в рамките на Международния фолклорен фестивал, както и постановки от програмата на големия летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ - 2018.
 
Легендата за Зоро оживява на Царевец в събота

Докато е във Велико Търново със своето семейство, Халим Елмасури се запознава подробно с историята на града и на България. Помага му неговата съпруга, която е българка. Двамата имат три деца, които посещават българското училище към българското посолство в Мароко. Там, освен родния език, те изучават също родните традиции и обичаи. В същото училище е и внукът на Симеон Сакскобургготски - Симеон Хасан.
 

„Мадам Бътерфлай“ излиза на сцената на Царевец    

Халим Елмасури има намерения да организира туристически посещения на групи от Мароко,
за да запознае чуждестранните посетители с богата история на България и Велико Търново, както и с богатия културен календар в старопрестолния град.