/ netinfo
Заради отмяната на концерта "Опасен чар" с песните на Тодор Колев на 17 юли, билетите, закупени за събитието, могат да се заверят без доплащане за мюзикъла "Зоро" 
Легендарната  история за Зоро, за борбата на доброто срещу злото, ще оживее на крепостта Царевец във Велико Търново на 21 юли. В рамките на Летния фестивал „Сцена на Вековете“ 2018 Държавна опера-Варна ще представи едноименния си премиерен мюзикъл от 2:,00 часа 

Вдъхновяващата музика на Джипси Кингс и допълнителните оркестрации, композиции и аранжименти на Джон Камерън превръщат спектакъла в драматичната приказка за романтичния герой Зоро.

Пиеса на Пиер Шено репетират артистите от търновския театър

Мюзикълът завладява публиката с необикновени певческо-актьорски превъплъщения, зрелищни борби с мечове, пишни костюми, невероятни каскади и гоещите ритми на традиционното фламенко . 

Главната роля на Диего де ла Вега на Царевец ще изпълни Николай Димитров, а младата великотърновска оперна певица  Мария Павлова ще дебютира пред публиката в родния си град като любимата на Зоро Луиза Пулидо. В персонажите на Рамон и циганската Инес ще са Нейчо Петров и Калина Жекова

Мадам Бътерфлай“ излиза на сцената на Царевец   

Постановката на мюзикъла е на Петко Бонев, а диригент е Страцимир Павлов, Хореографията на „Зоро  е дело на Стефан Николов и Станислава Томова, сценография и костюми - Ася Стоименова и 3D Mapping Полина Герасимова.

Тъй като поради технически причини концертът "Опасен чар" с песните на Тодор Колев на 17 юли във Велико Търнов не се състоя, билетите, закупени за събитието, могат да се заверят без доплащане за мюзикъла "Зоро" по следната ценова схема: 10 и 12 лв. в ценовия пояс от 20 лв., 15 лв. в ценовия пояс ат 30 лв., а 20 и 25 лв. в ценовия пояс от 40 лв. Презаверяването ще се извършва в Туристически информационен център на ул. "Христо Ботев" № 5 във Велико Търново.

Първият български оперен фестивал на открито „Сцена на вековете“ продължава на 27 юли с мюзикъла „Криворазбрана цивилизация“ по Добри Войников на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“-Велико Търново.

Следващите заглавия в афиша на музикалният форум са: 3 август - операта „Луд Гидия“, постановка на Държавна опера-Русе; 11 август – операта „Джоконда“ на Театрално-музикален продуцентски център-Варна и „Аида“ на Бургаската опера на 18 август.

Албена Михова ще участва в „Криворазбраната цивилизация” на Царевец

На 5 септември в Двореца на Царевец Русенската опера ще представи мюзикъла „Човекът от Ла Манча“, а фестивалът ще завърши  на 15 септември в Летния театър на Велико Търново с балета „Ромео и Жулиета“ в изпълнение на балет „Арабеск“. След всяко представление като подарък за зрителите ще бъде излъчвано аудио-визуалното шоу "Царевград Търнов-звук и светлина".

„Сцена на вековете“ 2018 се провежда под патронажа на министъра на културата Боил Банов.  Домакин на престижното събитие е община Велико Търново, тазгодишното издание е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2018-2019.