Инициативен комитет издигна независимата кандидатура за нов мандат на настоящия кмет на Свищов Генчо Генчев
Инициативен комитет издигна независимата кандидатура за нов мандат на настоящия кмет на Свищов Генчо Генчев / Община Свищов
Четири от основните политически сили в България – ГЕРБ, БСП, ВМРО и ДПС заявиха категорична подкрепа за номинацията на Генчо Генчев за кмет на община Свищов

На 14 август Инициативен комитет издигна независимата кандидатура за нов мандат на настоящия кмет на Свищов Генчо Генчев. На проведеното номинационно събрание стана ясно, че зад номинацията застават повече от 70 обществени личности и жители на община Свищов, представители на различни културни, образователни, здравни и социални институции.

Кметовете на кметства, редица представители на местния бизнес и Съюзът на земеделските кооперации засвидетелстваха своята категорична подкрепа към Генчо Генчев, а като основни негови качества те изтъкнаха човечността на градоначалника, усилията за подобряване качеството на живот в общината и близостта му до хората. Безапелационна подкрепа показаха и културните клубове на пенсионера в община Свищов в лицето на председателя на обединения Национален съвет на Съюза на пенсионерите – 2004 Валентина Николаева и председателя на общинските клубове Мария Радулова.
 
Номинацията на Инициативния комитет беше категорично подкрепена от четирите основни политически сили в България – ГЕРБ, БСП, ВМРО и ДПС. Местните представители на партиите застанаха зад номинацията на Генчо Генчев, убедени в успешния модел на управление, който се доказа като такъв през последните три години и девет месеца. На срещата бяха изредени редица от постигнатите неща по време на мандата, като стана ясно, че през изминалия период в Общината са привлечени инвестиции за над 58 милиона лева. Реализирани са 106 проекта и инициативи за над 61 милиона лева, от които 27 милиона европейско финансиране, 31 милиона национално и само 2.2 милиона собствен принос.
 
Настоящият кмет на Свищов благодари за доверието, което му бе гласувано и каза: „Като вярващ човек, за мен е изключително важно, че Инициативният комитет издигна моята номинация в навечерието на един от най-големите християнски празници – Голяма Богородица. Вярвам, че следвайки християнските ценности, с подкрепата на моите съграждани и четирите политически сили в нашата община ще вървим напред, заедно и обединени във всичко!“, категоричен бе Генчо Генчев.