Илияна Йотова прогнозира драматични евроизбори, колебае се дали Станишев трябва да води листата
Илияна Йотова прогнозира драматични евроизбори, колебае се дали Станишев трябва да води листата / Дарик нюз
Илияна Йотова се прогнозира драматични евроизбори, колебае се дали Станишев да води листата
69350
Илияна Йотова се прогнозира драматични евроизбори, колебае се дали Станишев да води листата
  • Илияна Йотова се прогнозира драматични евроизбори, колебае се дали Станишев да води листата

Илияна Йотова заяви, че се колебае дали лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да води листата на предстоящите на 25 май избори за Европейски парламент, заради готвещата се ненормална кампания. Евродепутатът от групата на Партията на европейските социалисти  избра Велико Търново, за да направи публичен отчет за дейността си през мандат 2009 – 2014 г.

"От една страна е добре. Това е знак, защото този който оглавява втората по големина политическа сила в Европа- Партията на европейските социалисти, трябва да покаже своята съпричастност към европейската кауза. Това е знак към други партии в Европа, че техният лидер е начело на листата в страната, от която идва", каза Илияна Йотова.

"От друга страна това щеше да бъде чудесно, ако живеехме в нормална, спокойна политическа ситуация. Кампанията обаче ще бъде неприятна, готви се увеличаване на напрежението и изместване на идеите с безплодно противоборство", добави тя.

Илияна Йотова прогнозира най- драматичните избори у нас от началото на прехода, защото тук от февруари миналата година се спекулира с това кой в крайна сметка е носител на националното доверие. По думите й е важно кой ще влезе в листите, защото избраните ще бъдат лицето на страната през 2018 г., когато България ще председателства Европейския съюз.

Чуйте повече от Илияна Йотова в звуковия файл.