Хандбалистките от Етър-64 стартираха пролетта с победа над габровки
Хандбалистките от Етър-64 стартираха пролетта с победа над габровки / DarikNews.bg, архив

Хандбалистките на „Етър-64” се наложиха над основните си съпернички от „Бъки”, но не успяха да стопят пасива от шест гола разлика, който имаха от есенния мач между двата тима. Предвид класата на великотърновки и габровки това на практика означавна, че „виолетовите” ще завършат втори в подреждането и в плейофа за титлата съперничките им ще имат едно домакинство повече. Срещата тръгна добре за гостенките, които дръпнаха с 2:0 и 3:1. След това домакините се вдигнаха и стигнаха до пълен обрат. За това много допринесе със силната си игра на вратата Гергана Александрова. Развоят на нещата поизнерви треньора на габровки Христо Коев, който първо получи устно предупреждение, а после и жълт картон.

След поредица от изравнявания до 10:10 възпитаничките на Йонка Генчева започнаха да налагат волята си и достигнаха исканата разлика от шест гола 17:11 в своя полза в 29- ата минута. Точно тогава обаче, бе отстранена за две минути Дончева, която води много здрава битка с два пъти по- тежката от нея Кънева, последваха индивидуални грешки и полувремето завърши 17:13 за етърки.

„Бъки” започна по- активно и втората част, като с три поредни гола намали до 17:16. Последва и поредица от отстраняванания за по две минути на етърки и окончателно стана ясно, че „виолетовите” ще спечелят мача, но няма да е с необходимия им аванс. В крайна сметка така и стана 33:29 за „Етър- 64”, който в този мач получи и необходимата подкрепа от публиката в ДКС „В. Левски”.

„Показахме, че можем да играем добре и срещу труден съперник. Нормално бе да има и грешки. Все пак сезонът сега започва, липсва игрова практика. Постепенно новото попълнение Ани Захарова ще се сработи с отбора. Няма да коментирам съдийството. Не успяхме да стопим шестте гола, но домакинствата на финала не са от такова голямо значение. И в Габрово, и тук, е едно и също, зависи ние как ще играем”, коментира Йонка Генчева.

„Етър-64”: Николова, Дончева 4, Богданова 9, Бурнева 7, Зоя Стефанова 5, Захарова 3, Коцева 3 (Александрова, Зорн. Стефанова 1, Иванова, Кръстева, Павлова, Събева, Димитрова 1).