ГЕРБ брани с декларация сваления председател на Общинския съвет в Свищов
ГЕРБ брани с декларация сваления председател на Общинския съвет в Свищов / netinfo

Причините за освобождаването на досегашния председател на общинския съвет в Свищов са неоснователни, заяви областният лидер на ГЕРБ Христо Христов. Областното ръководство на партията разпространи специална декларация в подкрепа на инж. Иван Хараламбиев.

Той бе отстранен от председателското място на извънредна сесия в Свищов с гласовете на съветниците от групите на БСП и на Коалиция “За Свищов”.

„Очевидно е, че за да се състави подобно мнозинство от политически опоненти, обединяващи са не идеологическите или обществените интереси, а интереси от друг характер”, се посочва в декларацията на ГЕРБ. „В Свищов червено-синята клика ще продължава да отстранява безскрупулно от пътя си всички онези, които са за честно и открито управление, само за да може да действа безнаказано в общината, продължава текстът на декларацията.

„Политическите атаки и незаконни действия няма да уплашат нашите представители в местната власт, макар и в опозиция ГЕРБ – Свищов ще алармира обществеността за всички нередности и беззакония, които се случват в община Свищов, заяви Христо Христов.

Припомням, че искането за промяна в ръководството на Общински съвет – Свищов бе внесено с две отделни подписки – от Коалиция “За Свищов”, в състава на която влизат 13 представители на СДС, ССД и БЗНС, и от 5-членната група на БСП.

Мотивите за предсрочното освобождаване на досегашния председател, които посочват вносители, са „системно неизпълнение на задълженията и изказване, уронващо престижа на Общинския съвет”.

Чуйте ги в първия прикачен файл отпредседателя на Коалиция “За Свищов” – доц.Андрей Захариев:

"Неудобен съм и преча на далаверите, които сe вършат в Свищов", коментира сваления председател Иван Хараламбиев. Чуйте го във втория прикачен файл…

Как коментира създалата се ситуация новоизбраният председател на местния парламент в Свищов Милен Манолов чуйте третия прикачен файл...