/ iStock/Getty Images
Фондация “Искам бебе“ и екип от акушер-гинеколози осигурява безплатни прегледи на бременни жени от Украйна, които се обърнат за помощ към тях, това съобщи координаторът на неправителствената организация за община Велико Търново Вероника Михайлова.

От фондацията посочват, че вече 15 години работата на координаторите-доброволци към организацията  е да спомагат логистично, психологически и финансово двойки с репродуктивни затруднения от цялата страна. Затова са взели единодушно решение, че във връзка със ситуацията сега, ще имат възможност да отделят ресурси и да съдействат.

Това е и поводът фондация „Искам бебе” да бъде включена в списъка към кризисния щаб, който украинската общност в България е създала за оказване на първа помощ.

В апел на три езика от фондацията призовават, който има информация за нуждаещи се от помощ жени, да се свърже с организаторите, за да бъде създадена необходимата логистика. Техни координати могат да се намерят на сайта на неправителствената организация https://iskambebe.bg/
БТА