Премиера на дебютната книга на Венцислав Рачев-Шаман „Лус“ ще се състои на 7 май, от 18:00 часа в Художествената галерия в Добрич.

32-годишният автор е роден в Добрич. Завършил е "Начална училищна педагогика с чужд език". Работи като учител. Носител е на грамота, връчена му от Община Добрич за нетрадиционен и иновативен подход в работата с млади хора в областта на поетическото изкуство. Пише поезия и разкази.

Част от приходите от всяка продадена книга Венцислав Рачев ще дари на Фондация "Искам бебе”.



Съорганизатори в благотворителния проект са Издателство "Библиотека България", Художествената галерия в Добрич и Фондация „Искам Бебе”. Книгата ще бъде представена от Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов, а откъси от нея ще прочете авторът.

Специални гости ще бъдат цигуларят Атанас Капитанов и Мария Георгиева – координатор на „Искам бебе” в Добрич.
 
Венцислав Рачев - Шаман: „Бях поканен от „Искам бебе” като лектор, говорещ за образованието на тяхно събитие. Видях радостта в очите на тези, които имат малки слънца и тъгата при онези, които дълго време чакат. Чух историите им. Преживях ги с тях и станах част от тях. И както казвам в книгата си: „…съзнавам как нямам нищо, което да предложа, освен кърпено сърце и джоб, пълен със стихове.

В книгата има прозаични и поетични текстове. Искрена книга, описваща моменти от живота ми, които съм преживял при срещата си с жена, която остави дълготрайна следа в живота ми. Описвам всичко, което обичам: животни, природа и хора. Книга за търсенето, за преодолени страхове, за любов. „Лус" е моята изповед. 


Предложих това, което имам, а останалото е дело на топлите сърца на хората.“ /www.biblioteka-bulgaria.bg/