Фискален борд би довел до финансова стабилност и предвидимост, смятат от СДС
Фискален борд би довел до финансова стабилност и предвидимост, смятат от СДС / Dariknews.bg, архив
Фискален борд би довел до финансова стабилност и предвидимост, смятат от СДС
32466
Фискален борд би довел до финансова стабилност и предвидимост, смятат от СДС
  • Фискален борд би довел до финансова стабилност и предвидимост, смятат от СДС

СДС внесе в парламента предложение за въвеждане на фискален борд, който според лидера на сините Мартин Димитров би довел до финансова стабилност в страната. Във Велико Търново той заяви, че фискалният борд в Германия е довел до положителни резултати, сред които намаляване на лихвените проценти и увеличаване на чуждестранните инвестиции.

Според Мартин Димитров тази реформа ще бъде изключително успешна и ще гарантира стабилност и предвидимост в страната, подобно на въведения преди години валутен борд.

Основният принцип на тази мярка е да се харчи толкова, колкото позволява бюджетът, за това и основните противници на въвеждането на фискалния борд са тези, които искат да харчат прекалено много, каза още Димитров. Чуйте повече в прикачения файл.

Над 80 младежи от цялата страна се очаква да се включат в третия модул на политическата академия на СДС. Тя ще се проведе през почивните дни във Велико Търново. Първият модул стартира през пролетта, а вторият се проведе от 30 юли до 1 август. Темите на лекциите и дискусиите са лидерските умения, организации на предизборни кампании и комуникация. Средната възраст на участниците в политическата академия е 30 години. Те са избрани след номинации и конкурс в структурите на СДС в цялата страна.