Фенове подкрепят ръководството на  Етър ВТ с декларация
Фенове подкрепят ръководството на Етър ВТ с декларация / Дарик нюз, архив

Декларация свързана с напускането на "Етър ВТ" от страна на трима млади футболисти- Димитър Байдаков, Николай Николаев и Николай Иванов разпространи Фен клуб "Етър". Публикуваме я без редакторска намеса.

Във връзка със самоотлъчването на трима футболисти от основния състав и техните изявления по случая, НИЕ заявяваме своята ПЪЛНА подкрепа към ръководството и спортно-техническия щаб на ФК Етър В.Търново.Смятаме, че клубът, чрез своето ръководство, треньорски щаб, отбор и школа, стоят много по-високо от личните интереси на който и да е отделен състезател.

На тези футболисти бе даден уникален шанс да влязат в мъжкия футбол директно и без никакви условия. За тях се полагат грижи и се осигуряват колкото се може по-добри условия за подготовка, съобразно статута и възможностите на клуба.

Селекцията се подчини изцяло на стратегията да се дава път на местните момчета, които да градят отбор и собствена кариера в нашия град и клуб.

Футболистите в отбора са с аматьорски статут, но това не значи, че трябва да имат аматьорски подход и съзнание. Целта на клуба и феновете е влизане в професионалния футбол. Чрез своите действия тези момчета правят това много по-трудно и сложно - така те пречат на всички останали и най-вече на себе си.

За броени месеци, от поляните на юношеския футбол, с усилията си, НО и с помощта на ръководителите и феновете на Етър тези момчета разбраха какво е да стъпиш на „митичния” и да играеш в мач с атмосфера за която играч сподели „дойдох да се обигравам във В група, а участвах в двубой, който ще помня цял живот”. Разбира се, когато изведнъж се качиш високо не е изключено и главата ти да се замая. Звезда обаче се става със себедоказване, поведение и манталитет, а не като оставиш отбора си в на-важния момент.

Имаме сериозни съмнения, че това може да се случва и под влиянието на трета страна, но това не ги оневинява.

Всички трябва да знаят че този отбор служи на мотото - Един град, Един отбор, Една цел - ЕТЪР ЗАВИНАГИ.