Етър-64 започна подготовка, преговаря с украинка
Етър-64 започна подготовка, преговаря с украинка / Дарик нюз, архив

Хандбалистките на "Етър- 64" започнаха подготовка за пролетния полусезон в женската "А" група в понеделник. Старши треньорът Йонка Генчева ще води заниманията в зала "Сава Величков".

На този етап промени в състава няма. Турски клуб е поискал Соня Богданова и Александрина Бурнева, но великотърновският е отклонил офертата. Президентът Атанас Атанасов каза, че тимът е от Първа дивизия, но "Етър- 64" не може да си позволи да пусне две основни състезателки, предвид целите, които има. За подсилване на отбора са започнали разговори с хандбалистка от Украйна, които предстои да бъдат финализирани.

Жребият за купата на България пък противопостави за поредна година фаворитите "Етър- 64" и "Бъки" /Габрово/ още на полуфинала. Мачът е на 31 март в ДКС "Васил Левски" във В. Търново и се правят постъпки пред БНТ да го предава пряко.

Междувременно стана ясно, че девойките до 17 години на „Етър- 64" са начело в класирането на Зона „Мизия" след есенния полусезон с 8 точки. Втори на две точки след тях са връстничките им от свищовския „Нове". При 15- годишните лидерки са представителките на габровския „Бъки" с 10 т. Местата от второ до четвърто, с по шест точки, си поделят „Нове", „Павликени" и „Етър- 64". В групата до 11 години регионът е представен само от „Етър- 64", но през есента „виолетовите" не са взели точка и са последни от пет състава. При най- малките до 10 г. етърки и връстничките им от „Левски" /Стражица/ са на четвърта и пета позиция, съответно с две и една точки.