“Етър-24” взе нападател и защитник със сериозен стаж в “А” група
“Етър-24” взе нападател и защитник със сериозен стаж в “А” група / Дарик нюз

Двама опитни футболисти  със сериозен стаж в "А" група привлече отборът на "Етър-24". Централните нападател- Мирослав Миндев и защитникът Владимир Зафиров подписаха с великотърновския клуб договори за по година и половина.

До момента Мирослав Миндев бе капитан на елитния "Сливен" и бе избран от феновете за най-полезен състезател през есенния полусезон. Само преди месец той отказа на ЦСКА, след като лично президентът на сливенския тим Йордан Лечков го бе предложил на столичани.  Миндев предпочете да започна подготовка с "Черноморец" (Балчик) и дори изкара предсезонния лагер в турския курорт Анталия, но след неочакваното освобождаване на треньора Радостин Димов си тръгна от клуба. Той е роден на 27 юли 1980 г., висок е 190 см и тежи 80 кг. В "А" група е играл с "Нефтохимик", "Берое", "Черно море" и "Сливен". Действа като нападател и офанзивен халф и е отбелязал общо 33 гола в 89 мача. Има над 70 гола във втория ешелон с "Олимпик" (Сливен), "Олимпик" (Тетевен) и "Сливен", като две години поред бе голмайстор на Източната "Б" група със съответно 18 и 25 гола. Играл е още в Лушня (Албания) и два сезона във втора испанска дивизия.

Централния защитник Владимир Зафиров ще навърши 28 години на 21 март. Висок е 180 см и тежи 73 кг. Бранителят също е рожба на сливенската школа. По- късно е картотекиран в "Коналиано", а през 2005/2006 играе за ЦСКА. Кариерата му продължи в "Черноморец" (Бургас), "Нафтекс" и родния "Сливен". През последните два сезона игра за "Черноморец" (Балчик).

Двамата вече пътуват за Сандански, за да се присъединят към лагера на "Етър-24".